Benvinguda i presentació / Welcome

L’any 2013 és l’Any Internacional de l’Estadística (IYS2013), dedicat a promoure “la importància de l’estadística per a la comunitat científica, empreses, usuaris de dades d’estadística pública, mitjans de comunicació, polítics, empresaris, estudiants […] i milions de persones”.

La Societat Catalana d’Estadística (SCE) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) es van adherir des del primer moment a aquesta iniciativa de l’American Statistical Association, l’Institute of Mathematical Statistics, l’International Biometric Society, l’International Statistical Institute (inclosa la Bernoulli Society), i la Royal Statistical Society. Les motivacions principals dels fundadors han estat sensibilitzar la població sobre l’impacte que l’estadística té a tots els aspectes de la societat, visibilitzar l’estadística com una professió, especialment entre els joves, i promoure la creativitat i el desenvolupament de les ciències de la probabilitat i l’estadística. Prop de 1500 entitats com ara instituts d’investigació, societats professionals d’estadística nacionals i internacionals, oficines d’estadística pública, empreses i universitats d’arreu del món hi donen suport actualment. Podeu consultar el web http://www.statistics2013.org/.

Entre d’altres iniciatives, la SCE i l’Idescat impulsen aquest blog amb l’objectiu de fomentar la manera estadística de mirar les coses de la vida corrent. ¿Cóm és l’entorn que ens envolta quan el veiem amb ulleres d’estadístic? Hi ha estadística quan naixem, quan anem al supermercat, quan prenem medecines o quan conduïm un cotxe, i aquest blog ho reflectirà. Quin rol juga l’estadística en la nostra vida quotidiana? Són necessaris càlculs estadístics per prendre decisions ben informades?

Un grup d’estadístics aniran dient la seva sobre aquests i d’altres assumptes. Us convidem a fer el mateix i a penjar els vostres comentaris, les vostres cavil·lacions i també les vostres vacil·lacions mentre passegeu, si us ve de gust, per alguns afers quotidians explicats per estadístics.

¡Entreu al blog i tasteu el món a la manera d’un estadístic!

Salutacions cordials,

Lupe Gómez Melis                              Frederic Udina
Presidenta de la SCE                          Director de l’Idescat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s