e2013: bloc o blog?

Mariona Ferret (Idescat)

El diumenge 4 d’agost, el Telenotícies migdia de TV3 es va fer ressò del blog e2013, el blog impulsat per la Societat Catalana d’Estadística i l’Idescat amb l’objectiu de commemorar l’Any Internacional de l’Estadística, que s’escau aquest 2013.

Trobo molt interessant la iniciativa del blog, que —com es diu en la presentació mateix— vol “fomentar la manera estadística de mirar les coses de la vida corrent” i crec, sincerament, que ho aconsegueix. Això no obstant, volia fer l’observació que la denominació correcta de bloc és blog; és a dir, s’escriu amb g i no amb c. Aquesta és la forma fixada pel Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC2), que és el diccionari normatiu en català.

La denominació de blog per designar la ‘pàgina web […] que té una estructura cronològica que s’actualitza freqüentment i presenta informació o opinions sobre temes diversos’ és una novetat de l’actualització del DIEC2 del febrer d’enguany. Per aquest motiu, és freqüent —i fins i tot comprensible— que encara trobem casos amb l’antiga denominació de bloc, però caldria anar actualitzant aquesta informació, amb l’objectiu de fer servir una llengua correcta i evitar una possible confusió en els usuaris i usuàries de la llengua.

En el cas del blog e2013, veig que totes dues denominacions (blog i bloc) tenen presència. Per aquest motiu, demanaria als responsables d’aquesta iniciativa que unifiquessin aquesta denominació en l’única forma correcta, que és blog. Crec que s’aconseguiria disminuir la probabilitat estadística de confusió entre els usuaris sobre la denominació de blog i tots hi sortiríem guanyant!

Aquesta entrada s'ha publicat en e2013 als mitjans i difusió estadística i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s